Free camping για πρώτη φορά | Φοβίες

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Free camping τι πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις οτιδήποτε


Έχεις τα πρώτα ερεθίσματα αλλά φοβάσαι να το δοκιμάσεις? Δεν θα έπρεπε.


Ακούω πολλούς να λένε ότι είναι επικίνδυνο, αλλά άμα αναλογιστούμε ότι ο κόσμος γύρω μας είναι επικίνδυνος δεν θα έπρεπε να μας φοβίζει.

Ας  προσπαθήσουμε όμως να δούμε ποιο αναλυτικά τους 3 βασικούς λόγους που μου αναφέρουν οι περισσότεροι γιατί είναι επικίνδυνο το ελεύθερο camping

Oι άγνωστοι στο free camping

  • Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι επικίνδυνο γιατί, βρίσκεσαι εκτεθειμένος σε άγνωστους, μοχθηρούς ανθρώπους που καραδοκούν να σε ληστέψουν και να σε σκοτώσουν ή να βγάλουν κάποια ανωμαλία πάνω σου!! 

Ακριβώς έτσι είναι φίλοι μου, όλοι θέλουν να σου κλέψουν τις κονσέρβες και ξαφνικά επειδή             πέρα από εσένα βρίσκεται και ο «κακοποιός» στην φύση, του ξυπνάνε τα ζωώδη ένστικτα μέσα του!

Δεν διαφωνώ, ότι κάποιος μπορεί να προσπαθήσει να σε κλέψει όταν κάνεις free camping, αλλά που  έχεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες να το πάθεις αυτό, στην πόλη ή στην φύση?
Βάση του ότι στην πόλη ο κόσμος είναι παραπάνω κατά αρκετές χιλιάδες (για μεγάλες πόλεις) και μπορείς να βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι, μάλλον θα έλεγα ότι ποιο πιθανό είναι να τα πάθεις αυτά στην πόλη παρά στην φύση.
Οπότε αυτό καταρρίπτεται, αν φοβάσαι ότι θα σε κλέψουν καλύτερα να σταματήσεις να βγαίνεις από το σπίτι, αλλά επίσης κανείς δεν σου εγγυάται ότι δεν μπορούν να σε κλέψουν μέσα σε αυτό.  Θα μπορούσα να αναλύσω κάθε περίπτωση και να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, κάτι που ξεκίνησα να κάνω αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν θα έχει τελειωμό και καταστάλαξα στο συμπέρασμα, ότι αυτό το αίσθημα ουσιαστικά προέρχεται από μέσα μας λόγω του  φόβου να μείνουμε μόνοι μας, μακριά από άλλους συνανθρώπους,  γιατί έχουμε την αίσθηση ότι κάποιος θα μας βοηθήσει, αλλά πόσο σίγουροι είστε για αυτό?
 Π.χ αν κάποιος σας απειλούσε με όπλο νομίζεται ότι θα επενέβαινε κάποιος? Μάλλον οι πιθανότητες είναι εναντίων σας. Βέβαια αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ακραίο… αλλά θα  απαντήσω ότι το να έρθει κάποιος στην εξοχή να σε σημαδεύει με όπλο δεν είναι ακραίο? Οπότε δεν είναι ορθό να συγκρίνουμε δύο ακραίες καταστάσεις? Προφανώς και είναι.

Τα ζώα στο free camping


  • Είναι επικίνδυνα γιατί, μπορεί να σου επιτεθεί κάποιο και να μην προλάβεις να πας στο νοσοκομείο

Φυσικά! Στην παραλία που θα πας (οι περισσότεροι εκεί πάνε), θα έχει αρκούδες, λύκους (δείτε το link), φίδια κτλπ.

Αρκούδες έχει βόρεια της Ελλάδος και μόνο στα βουνά, λύκους το ίδιο και σε μερικά σημεία κεντρικά της χώρα μας, φίδια έχει σχεδόν παντού, αλλά τα φίδια φοβούνται τον άνθρωπο και επιτίθενται μόνο αν νιώσουν κίνδυνο ή για να προστατεύσουν τα αυγά τους, δηλαδή αν στριμώξεις ένα φίδι θα σου επιτεθεί, αν του δώσεις χώρο θα απομακρυνθεί, οπότε δεν είναι τόσο επικίνδυνο το φίδι, αλλά η απροσεξία μας είναι ο πραγματικός κίνδυνος, το ίδιο ισχύει και για τους σκορπιούς(που στην Ελλάδα δεν είναι τόσο τοξικό το δηλητήριο τους)

Γενικά όμως, νομίζω επειδή έχουμε απομακρυνθεί πολύ από την φύση, έχουμε αρχίσει να φοβόμαστε κάθε ζώο. Στα χωριά σχεδόν όλη μέρα βρίσκονται μέσα στην φύση και λόγο αυτού είναι ποιο εξοικειωμένη με αυτή, έτσι με την λογική κάποιου  που μένει στην πόλη θα έπρεπε όλο το χωριό να έχει πεθάνει, αλλά μπορεί να βρεθεί κάποιος να μου πει, ότι έχουν πεθάνει από δάγκωμα φιδιών, φυσικά δεν μπορώ να διαφωνήσω, αλλά πόσοι θάνατοι γίνονται από δάγκωμα φιδιού, προφανώς και πάρα πολύ πολύ ελάχιστοι, αλλά αν σκεφτείτε άλλα  επικίνδυνα πράγματα που κάνετε στην ζωή σας, όπως  το να περπατάς  απλά στον δρόμο,  θα καταλάβετε ότι αυτό δεν σας φαίνεται επικίνδυνο γιατί το έχετε συνηθίσει.

Αν σας φαίνεται επικίνδυνη η ελεύθερη κατασκήνωση λόγο των ζώων καλύτερα να διαβάστε για την πανίδα του τόπου μας, ενημερωθείτε για αυτά γιατί η άγνοια φοβίζει περισσότερο από όλα.
Αν συνεχίσετε να φοβάστε μην επιλέγετε μέρη που μπορεί να είναι όντος ποιο επικίνδυνα από κάποια άλλα, όμως επειδή υπάρχουν λύκοι στην βόρεια Ελλάδα  δεν πρέπει να φοβόμαστε να κάνουμε ελεύθερο κάμπινγκ και σε νησί.

Ο καιρός στο free camping


  • Είναι επικίνδυνος γιατί, οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αποβούν μοιραίες

Και εκεί που πίνεις τον καφέ σου, τσακ έρχεται ο τυφώνας κατρίνα και στον γεμίζει άμμο!

Πρώτα από όλα πιστεύετε ότι το κλίμα τις Ελλάδας είναι τόσο αφιλόξενο που όποιος κάνει μία απόδραση στην φύση κινδυνεύει? Αν δηλαδή ο άλλος πάει με κοντομάνικο μέσα στο κρύο είναι επικίνδυνος ο χειμώνας? Αν ο άλλος κάνει ελεύθερο camping πολύ κοντά σε μία όχθη ποταμού και βλέπει ότι βρέχει, με αποτέλεσμα να φουσκώσει το ποτάμι, είναι επικίνδυνη η βροχή ή το ποτάμι? Αν ο
άλλος στήσει την σκηνή του στην παραλία σε απόσταση 1 μέτρου από το κύμα και ξαφνικά πιάσει τρελό κύμα την ώρα που κοιμάται, είναι επικίνδυνη θάλασσα?

Μάλλον οι άγνοια θα έλεγα ότι είναι επικίνδυνοι και όχι τα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα. Αν δεν είμαστε "ικανοί" να παρέχουμε ασφάλεια στον εαυτό μας πρέπει να μάθουμε βασικά πράγματα που θα μας παρέχουν αυτή την σιγουριά και να μην θεωρούμε επικίνδυνο τον καιρό και μία βροχούλα που μπορεί να μας πιάσει.


Συμπερασματικά επί των πλείστων  βλέπουμε ότι, κίνδυνος υπάρχει λόγο άγνοιας, φόβου και κακών αποφάσεων, δηλαδή για τους ίδιους λόγους που οτιδήποτε και αν κάνουμε μπορεί να αποβεί μοιραίο είτε βρισκόμαστε στην φύση είτε στο σπίτι μας.

Προσοχή δεν λέω ότι η φύση είναι παιδική χαρά, όποιος κατάλαβε αυτό τότε κινδυνεύει περισσότερο από όλους.

Αν είσαι σωστά ενημερωμένος και εξοπλισμένος δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, απόβαλε αυτόν τον φόβο, ενημερώσου και ετοιμάσου να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ χωρίς να διστάζεις για τίποτα, πρέπει  να νιώσεις σίγουρος για εσένα για να μπορέσεις να απολαύσεις την μαγεία της ελεύθερης κατασκήνωσης και γενικά την διαβίωση στο βουνό, στην παραλία, στη λίμνη


Σχετικά άρθρα  με το θέμα " Free camping για πρώτη φορά"

Free camping Βασικοί κανόνες μέρος 1/2

Free camping Βασικοί κανόνες μέρος 2/2

Free camping Ανάγκες

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου