Παραλίες για free camping | Εύβοια, Πετάλη

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Free camping και παραλία Πετάλη

Ένας συνδυασμός που έγινε θεσμός.



Λίγα λόγια για την παραλία Πετάλη

Τον τελευταίο καιρό αποτελεί μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες για free camping
ειδικά σε περιόδους αιχμής όπως κατά τα μέσα Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου είναι γεμάτη campers, πόσο μάλλον τα σαββατοκύριακα, όπου γίνετε το αδιαχώρητο για μία σκιά. 
Ο λόγος αυτού είναι ότι ο τρόπος πρόσβασης είναι σχετικά εύκολος.

Η παραλία Πετάλη προσφέρει αυτό που ζητάει κανείς από ένα εύκολο σημείο για ελεύθερη κατασκήνωση.


Διαδρομή


από Χαλκίδα προς παραλία Πετάλη

Από το τέλος της υψηλής γέφυρας της Χαλκίδας η απόσταση που πρέπει να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στην παραλία Πετάλη είναι περίπου 54km, ενώ ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά
Ο δρόμος στο μεγαλύτερο κομμάτι του είναι άσφαλτος ενώ τα τελευταία  περίπου 9 km είναι βατός χωματόδρομος χωρίς κάποιο ιδιαίτερο επικίνδυνο σημείο.


Δείτε το χάρτη στο Google map's: Παραλία Πετάλη


1 Βήμα από Γέφυρα Χαλκίδας - Αρτάκη
Ξεκινώντας τη διαδρομή μας από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, στο πρώτο φανάρι που θα συναντήσουμε επιλέγουμε να πάμε ευθεία(έχει και σχετική ταμπέλα για Βόρεια Εύβοια), καθώς περνάμε το φανάρι στο δεξί μας χέρι μερικά μέτρα πιο κάτω είναι και τα κτελ του Ν. Ευβοίας. 

Συνεχίζοντας ευθεία σε ένα σημείο ο δρόμος κάνει μία  διακλάδωση, εμείς  πάμε λοξός αριστερά παραμένοντας στην ίδια αρτηριακή οδό και ακολουθώντας αυτήν την κατεύθυνση καταλήγουμε στον παραλιακό δρόμο (Χαλκίδας – Αρτάκη). 

Στρίβουμε δεξιά με σκοπό να ακολουθήσουμε την κατεύθυνση προς Αρτάκη.

Σε αυτό το κομμάτι μπορούμε να βρούμε πάρα πολλά s.markets και μαγαζιά με εξοπλισμό camping.

2 Βήμα από Αρτάκη - Καθενούς
Προς παραλία Πετάλη από Αρτάκη - Καθενούς
 Φτάνοντας στην Αρτάκη, προσέχουμε να δούμε την ταμπέλα όπου μας δείχνει σε πιο σημείο του δρόμου θα στρίψουμε δεξιά με κατεύθυνση  τους Καθενούς.
Λίγο πριν την στροφή αλλά και με το που στρίψουμε υπάρχουν κρεοπωλεία (για όποιον του αρέσει να ψήνει στο ελεύθερο camping) και μαγαζιά με οπωροκηπευτικά.

3 Βήμα από Καθενούς – Άγιο Αθανάσιο
Προς παραλία Πετάλη Από Καθενούς - Άγιο Αθανάσιο
Μόλις φτάσουμε στους Καθενούς  θέλει προσοχή γιατί η σήμανση μας  καθοδηγεί υποχρεωτικά στην δεξιά διχάλα του δρόμου. 

Προς παραλία Πετάλη Από Καθενούς - Άγιο Αθανάσιο
Συνεχίζουμε την πορεία μας εντός τους χωριού και όταν συναντήσουμε την εκκλησία κάνουμε αριστερά στην ταμπέλα που μας καθοδηγεί προς  Πάλιουρα, Άγιο Αθανάσιο και Γλυφάδα, σε μερικά μέτρα από την στιγμή που στρίψαμε, ο δρόμος μας καταλήγει σε ένα Τ  και υποχρεωτικά επιλέγουμε να πάμε δεξιά. 

Προς παραλία Πετάλη Από Καθενούς - Άγιο Αθανάσιο
Μετά από λίγο εμφανίζεται ακόμη μία διακλάδωση , εκεί επιλέγουμε τον αριστερό δρόμο. 

Προς παραλία Πετάλη Από Καθενούς - Άγιο Αθανάσιο
Συνεχίζουμε ευθεία για περίπου 2,5 km και μόλις συναντήσουμε την ταμπέλα που μας δείχνει πως θα πάμε για Άγιο Αθανάσιο και Γλυφάδα την ακολουθούμε. 


4 Βήμα από Άγιο Αθανάσιο-Παραλία Πετάλη
Προς παραλία Πετάλη από Άγιο Αθανάσιο - Γλυφάδα
 Το επόμενο χωριό που θα συναντήσουμε είναι αυτό του Άγιου Αθανάσιου, εκεί δεν μπαίνουμε μέσα αλλά ακολουθούμε την αριστερή πορεία όπως μας δείχνει η ταμπέλα προς Γλυφάδα, Αγριοσυκιά, Λιμνιώνας. 

Η διαδρομή πλέον αρχίζει να είναι ανηφορική προς την Δίρφυ,  αποκτώντας μία διαφορετική οπτική γωνία λόγο υψόμετρου.

Προς παραλία Πετάλη από Δίρφυ - Γλυφάδα
Μόλις φτάσουμε στο μέγιστο υψόμετρο της Δίρφυς, συνεχίζουμε στην αρτηριακή οδό  που είμαστε προς τα αριστερά και πλέον ξεκινάει η κάθοδος,  από αυτό το σημείο και σε απόσταση  5km 

Προς παραλία Πετάλη από Αγριοσυκιά
βγαίνουμε από τον δρόμο που μας πάει προς Γλυφάδα και ακολουθούμε την ταμπέλα που μας καθοδηγεί  προς την Αγριοσυκιά και την Πετάλη.

Προς παραλία Πετάλη - Η Πετάλη από ψηλά
Panoramio
Ενώ στο βάθος μπορούμε να διακρίνουμε την μαγεία του Αιγαίου να επεκτείνετε μπροστά μας, σε συνδυασμό με την ομορφιά του βουνού καθιστούν το τοπίο ειδυλλιακό.
Προς παραλία Πετάλη - Αγριοσυκιά
Panoramio

Από εδώ και πέρα το μεγαλύτερο κομμάτι είναι βατός χωματόδρομος.

Καθώς κατηφορίζουμε περνάμε από το χωριό Αγριοσυκιά και στην διχάλα πάμε δεξιά 

Μετά από περίπου 2km συναντάμε την Ταβέρνα Τσέλιγκας. 

Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για 2km και στην στροφή U (αν κάνουμε αριστερά σε 8km φτάνουμε στον Λιμνιώνα) που συναντάμε ακολουθούμε την στροφή.

Ύστερα από 1km φτάνουμε αριστερά της παραλίας σε έναν ικανοποιητικό χώρο για να παρκάρουμε το αυτοκίνητο, τα σαββατοκύριακα λόγο ότι πληθαίνουν οι free campers και αυτοί που έρχονται για το μπάνιο τους τα οχήματα τα παρατηρούμε να σταθμεύουν στο μήκος της ανηφόρας προς το αναψυκτήριο.


Περιγραφή - παραλία Πετάλη



Νερό και βυθός
Τα νερά της είναι διαυγή και κρύα, χωρίς αυτό να αποκλείει να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιες βρωμιές που  ξεβράζει το κύμα, λόγο ρύπων από ιδιωτικά σκάφοι που πλέουν λίγο ποιο ανοιχτά και κατά μήκος της ακτογραμμής.
Επίσης σε ημέρες με πολλά μποφόρ έχει παρατηρηθεί ότι ξεβράζει διάφορα σκουπίδια από αλιευτικά και λουόμενους από διπλανές παραλίες. 

Ο βυθός της παραλίας Πετάλη αποτελείτε από ψιλό βοτσαλάκι και βαθαίνει σχετικά γρήγορα
Τέλος λόγο τον αλιευτικών και της πολυκοσμίας δεν ενδείκνυται για ψάρεμα.


Μοτίβο

free camping evia
panoramio
Ο προσανατολισμός της παραλία είναι βορειοανατολικός, με τον ήλιο το καλοκαίρι να βγαίνει όλο και ποιο δεξιά στην παραλία, κατά τον μήνα Ιούνιο - Ιούλιο μπορείτε να δείτε τον ήλιο να βγαίνει από την θάλασσα, ενώ προς τα τέλη Αυγούστου ο ήλιος ανατέλλει πίσω από το βουνό. 

Την νύχτα το φεγγάρι βγαίνει περίπου από τα μέσα της παραλίας και φωτίζει σαν προβολέας την μισή παραλία. 
Όταν είχα πάει για ελεύθερο κάμπινγκ έτυχα ίσως στη πιο φωτεινή πανσέληνο που έχω δει ποτέ μου, σε σημείο που για να κοιτάξεις το φεγγάρι έπρεπε να βάλεις το χέρι στο μέτωπο ώστε να μην τυφλώνεσαι.

free camping evia
panoramio
Το μήκος της παραλίας Πετάλη είναι περίπου 185-195 μέτρα ενώ το πλάτος κάπου στα 60 μέτρα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη παραλία για free campιng, αλλά όχι τόσο ώστε στην περίοδο αιχμής να μην νιώθεις την παρουσία των γύρω campers

Παραλία Πετάλη
Η ακρογιαλιά της αποτελείτε κατά κύριο λόγο από αρκετά ψιλό βοτσαλάκι γκριζωπού χρώματος όπου όταν βρέχεται φαίνεται ακόμα ποιο σκούρο, αλλά δεν λείπουν και τα σημεία με την αμμουδιά ή το πιο χοντρό βότσαλο.

Παραλία Πετάλη
Σε μερικά σημεία το έδαφός είναι κατηφορικό και καθώς πλησιάζουμε στη θάλασσα δημιουργούνται μικρά “σαμαράκια”, αυτό πάντα σε συνάρτηση με τις προηγούμενες καιρικές συνθήκες,
 καθώς το κύμα ή η έλλειψη αυτού μπορεί να διαμορφώσει το ανάγλυφο της.

Βέβαια επειδή δεν είναι τόσο αμμώδες, αυτό δεν κουράζει στο ελεύθερο camping
λόγω του ότι δεν λερώνεται η σκηνή, ούτε εσείς.

Με θέα το Αιγαίο η  παραλία Πετάλη

Στα αριστερά της έχει δύο σπηλιές
Παραλία Πετάλη
panoramio
Η μία βρέχεται από το κύμα και είναι η πιο μεγάλη, η δεύτερη σπηλιά είναι αρκετά μικρότερη σε μέγεθος και βρίσκετε πιο κοντά στον χώρο όπου αφήνουμε τα αυτοκίνητα. 

Παραλία Πετάλη
Επίσης εντός του νερού υπάρχει ένας βράχος σαν μικρή προέκταση της παραλίας, που δημιουργεί μια μύτη δίνοντας μας την εντύπωση ότι είναι σημείο συνάντησης δύο ακρογιαλιών.
Από το βράχο αυτό μπορείτε να κάνετε βουτιές, ενώ κατά τις πρωινές ώρες συνήθως γίνετε το παρατηρητήριο κάποιου γλάρου.

Στα δεξιά της παραλίας Πετάλη.
Παραλία Πετάλη
panoramio

Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι με ψιλό βότσαλο, με το βουνό να είναι κατακόρυφα από επάνω μας, εκεί μπορούμε να βρούμε καταφύγιο για σκιά και δροσιά κατά τις μεσημεριανές ώρες. 
Στην συνέχεια αυτού του σημείου υπάρχει μικρή εσοχή και κολυμπώντας πλέον μπορούμε να κάνουμε τις βουτιές μας ή να κάτσουμε επάνω στον βράχο καλυπτόμενοι από ένα ακόμα φυσικό κοίλωμα.

Στο πίσω μέρος της παραλίας Πετάλη,
Παραλία Πετάλη




Ένα μεγάλο κομμάτι της  σταματάει στο βραχώδες βουνό, προσφέροντας σκιά μέχρι και κάποια προστασία από τους αέρηδες. 






Βέβαια η πτώση κομματιών βράχου και πετρών είναι συχνό φαινόμενο, γι’ αυτό το λόγο καλό θα ήταν αν κάποιος στήσει την σκηνή του, να κάθετε όσο το δυνατόν πιο μέσα στις εσοχές.

Έχοντας πλάτη το Αιγαίο, στο τελείωμα της παραλίας και στη μέση του μήκους της, υπάρχει ξεροπόταμος με κοτρόνες που έχουνε παρασυρθεί  κατά τους χειμερινούς μήνες (συνήθως είναι και το μέρος όπου οι περισσότεροι campers επιλέγουν να πάνε για την φυσική τους ανάγκη). 

Στα πρώτα μέτρα καθώς προχωράμε στο ρέμα, 
Παραλία Πετάλη
στην αριστερή μεριά του μπορούμε  να ανέβουμε επάνω από την παραλία, είτε για τουαλέτα είτε για κάποια πεζοπορία. Αρκετά μέτρα πιο μετά και εφόσον έχουμε περπατήσει σε ένα στενό μονοπάτι καταλήγουμε σε ένα σημείο όπου με μία απότομη κλίση το βουνό μας αποτρέπει να ανεβούμε όχι ότι δεν γίνετε, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί καθώς φτάσουμε εκεί το χώμα που πατάγαμε μέχρι στιγμής, αντικαταστατέ από κοτρόνες μεγάλου μεγέθους που σε κάθε μας βήμα ακολουθούν την φυσική τους πορεία προς την Θάλασσα. 

Αν τελικά συνεχίσουμε ευθεία μέσα στο ρέμα, 
αριστερά και δεξιά υπάρχουν "γλυμμένα" βράχια από το νερό και μπροστά μας σαν τοίχος υψώνετε ένας βράχος, που με σχετική ευκολία μπορούμε να τον σκαρφαλώσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας για λίγο ακόμα. 
Ύστερα από μερικά μέτρα ο ξεροπόταμος  διακλαδώνεται για άλλη μια φορά με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερος κόπος για να προχωρήσουμε, στην μία μεριά αυτής της διακλάδωσης  αυξάνετε η βλάστηση που δεν μας επιτρέπει να περάσουμε και στην άλλη ξεκινάνε τα σκαρφαλώματα.

Η θέα της παραλίας Πετάλη είναι μοναδική όταν κοιτάμε το Αιγαίο και όταν κοιτάμε προς την  μεριά της Δίρφυς.

Παραλία Πετάλη - Στο βάθος η Δίρφυς


Κοντινή προορισμοί στην Πετάλη


Η παραλία Πετάλη αν και σφηνωμένη μεταξύ Αιγαίου και Δίρφυς, δεν είναι ο μόνος προορισμός που μπορεί να επιλέξει κανείς στην ευρύτερη περιοχή για ελεύθερη κατασκήνωση. Βέβαια μόλις κάποιος την αντικρίσει στα καλά της, ενδεχομένως να μην θέλει να "κουνηθεί"  από εκεί παρά μόνο για ανεφοδιασμό.

Χωριό Λιμνιώνα
Λημνιώνας
panoramio

Φεύγοντας από την παραλία Πετάλη, σε 1km κάνουμε δεξιά στο δρόμο που υπάρχει, αν τον ακολουθήσουμε για 8km καταλήγουμε στο χωριό Λιμνιώνας και την παραλία του. Στην διαδρομή θα βρούμε μερικές διακλαδώσεις, αλλά χωρίς να είναι επικίνδυνο να χαθούμε.

Επίσης το έδαφος είναι κακοτράχαλο αλλά εύκολα βατό με συμβατικό αυτοκίνητο.




Λημνιώνας
panoramio

Σε γενικά χαρακτηριστικά η παραλία του Λιμνιώνα έχει τα ίδια στοιχεία με την Πετάλη, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον κινούμαστε σε ρυθμούς ποιο εμπορικούς λόγο του χωριού, για αυτό προσοχή σε όποιον αποφασίσει να κατασκηνώσει εκεί γιατί έχει ακουστεί ότι γράφουνε, μιας και  το free camping απαγορεύεται.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παραλία Λιμνιώνας υπάρχουν τουαλέτες και ντουζιέρες για το κοινό. 



Ερημική παραλία για free camping
free camping evia
Ενδιάμεσα του Λιμνιώνα(3km) και της παραλίας Πετάλης(5km) υπάρχει ακόμα μία υπέροχη παραλία με κοινά χαρακτηριστικά, πολύ πιο ερημική και θεωρείτε κατάλληλη για αυτούς που επιλέγουν την πραγματική ηρεμία στο ελεύθερο κάμπινγκ αλλά φυσικά η  πρόσβαση της γίνετε μόνο μέσω πεζοπορίας, αφού αφήσετε το αμάξι στην άκρη του δρόμου και περπατήσετε για περίπου 200-250 μέτρα σε ένα ευδιάκριτο μονοπάτι.
Να επισημάνω ότι δεν υπάρχει και τόσο διαθέσιμη σκιά οπότε να λάβετε τα μέτρα σας.






Επίσης κοντά στην παραλία Πετάλη υπάρχει το χωριό τις Γλυφάδας και λίγο ποιο πέρα η μικρή παραλία του Βύθουρη, που γεμίζει πολύ εύκολα λόγο μεγέθους .






Μαγαζιά 
Στην παραλία Πετάλη υπάρχει  η καντίνα του Κ. Βασίλη. Από εκεί μπορούμε να πιούμε κάποιο αναψυκτικό-μπύρα-καφέ ή ακόμα να τσιμπήσουμε κάποιο τυπικό σνακ, υπάρχει η δυνατότητα να του δώσουμε και παραγγελία για την επόμενη ημέρα, για να μας ετοιμάσει κάτι πιο εκλεκτό.  
Λειτουργεί από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα

Ακριβώς πιο πάνω υπάρχει αναψυκτήριο, όπου κανείς μπορεί να πλυθεί στην εξωτερική ντουζιέρα ή να πιει το αναψυκτικό- την μπύρα- τον καφέ του και να φάει κάποιο τυροπιτάρι, τοστ και ότι υπάρχει εύκαιρο.
Λειτουργεί από το πρωί έως το βράδυ(~12 με 1)

Στα 3 km από την παραλία Πετάλη υπάρχει η ταβέρνα Τσέλιγκας, με ντόπιο κρέας και παγοσακούλες σε σχετικά τσιμπημένες τιμές (4-5 ευρώ η σακούλα) για όποιον φίλο camper επιθυμεί να ψήσει λίγο κρέας ή απλά για να γεμίσει το ψυγείο του με πάγο, κάτι που είναι συχνά απαραίτητο στο free camping
Το μαγαζί διαθέτει εξωτερική ντουζιέρα όπου  περιμετρικά της έχει καλαμωτή.

Τα πιο πολλά μαγαζιά τα συναντάμε στο χωριό  Λιμνιώνα.
Μπορούμε να κάτσουμε σε καφετέρια ή  σε κάποια από τις ταβέρνες για φαΐ.
Επίσης από τα ίδια μαγαζιά μπορούμε να προμηθευτούμε παγοσακούλες και κρέας.
Στην καφετέρια μπορείτε να βρείτε τυπικά κάποια εφημερίδα και τσιγάρα.

Επίσης απαραίτητα :

Πλησιέστερο βενζινάδικο σε χλμ: 30Km περίπου (Καθενούς)
Πλησιέστερο νοσοκομείο/κέντρο υγείας σε χλμ: 52km Νοσοκομείο Χαλκίδας ( φαρμακεία στα 30km στους Καθενούς, Μακρυκάπα και Τριάδα)


Free camping - Πετάλη



Θέσεις για στήσιμο σκηνής

Στη δεξιά μεριά της παραλίας, 
free camping evia
κάτω από τα βράχια στην εσοχή που δημιουργείτε υπάρχει αρκετός χώρος για να στήσει κάποιος την σκηνή του. Ανάλογα το σημείο και την εποχή που θα στήσετε ο ήλιος θα σας βρει από της 12π.μ έως και καθόλου, όμως σε περιόδους αιχμής επειδή η παραλία γεμίζει από κόσμο που την επισκέπτεται για ελεύθερο κάμπινγκ  ενδεχομένως να μην μπορέσει κάποιος να στήσει σε αυτό το σημείο οπότε θα πρέπει να επιλέξει κάποιο άλλο.



Στην αριστερή μεριά της παραλίας. 
free camping evia

 Μπορεί κάποιος να στήσει την σκηνή του εντός της μικρής σπηλιάς που είναι κοντά στον χώρο που θα έχει αφήσει το αυτοκίνητο του. Στην σπηλιά υπάρχει ικανοποιητικός χώρος για μία σκηνή 4/5 ατόμων, ιδανικό σημείο κατασκήνωση για όποιον θέλει να νιώθει καλυμμένος στα περισσότερα περιμετρικά σημεία.

Βέβαια κάποιος μπορεί να στήσει την σκηνή και έξω από αυτήν κάτω από τα βράχια. 


Σε αυτήν την πλευρά ο ήλιος χτυπάει πιο νωρίς το πρωί, αλλά φεύγει πιο γρήγορα νωρίς το απόγευμα.

Στην μεγάλη σπηλιά που βρίσκετε λίγο πιο δίπλα ς η οποία βρέχεται από το κύμα και έχει θέσεις τουλάχιστον για 3 σκηνές, δυστυχώς  είναι δύσκολο να στήσετε (εκτός και αν πάτε αρχές καλοκαιριού) διότι αρκετοί  campers κάνουν την  φυσική τους ανάγκη, με αποτέλεσμα το εσωτερικό της γεμίζει με χαρτιά υγείας και δυσωδία.

Tips για το που θα στήσετε την σκηνή
Στο αριστερό μέρος τις παραλίας υπάρχει μεγαλύτερη βαβούρα λόγο της γεννήτριας από την καντίνα, οπότε όποιος θέλει κάποια επιπλέον ηρεμία στο free camping θα το βρει σαν ένα από τα αρνητικά της παραλίας Πετάλη.

Επιλέξτε να στήνετε όσο πιο κοντά στα βράχια γίνετε καθώς πέφτουνε κομμάτια και πέτρες από πάνω, σε μέγεθος αρκετά να κινδυνεύσει η ζωή κάποιου ή να του προκαλέσουν ζημιά στον εξοπλισμό.

Στην δεξιά μεριά της παραλίας, το σημείο με τον λιγότερο ήλιο είναι αυτό που βρίσκετε ακριβώς πριν τον βράχο που είναι χωμένος μέσα στο έδαφος. Από τα μέσα του Αυγούστου δεν το χτυπάει καθόλου, εφόσον στήσουμε όσο ποιο πίσω γίνετε.

Στις αρχές Ιουνίου ή αρχές Σεπτεμβρίου μπορείτε να χαρείτε την παραλία σε ποιο χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς να έχετε άλλους που κάνουνε ελεύθερο κάμπινγκ κολλητά δίπλα σας, μιας και οι σκηνές είναι διάσπαρτες σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Κόσμος και φασαρία

free camping evia

Ο κόσμος που θα συναντήσετε στην Πετάλη είναι ποικίλος. 

Θα βρείτε από οικογένειες, παρέες κοριτσιών ή αγοριών μέχρι και ζευγάρια. 

Ενώ το εύρος των ηλικιών είναι από μικρά παιδάκια έως άνθρωποι που παρόλα τα χρόνια τους εξακολουθούν να επιλέγουν το free camping για διακοπές


Γενικά σε περιόδους αιχμής υπάρχει αρκετή βαβούρα από των κόσμο καθώς εκτός από τους campers την επισκέπτονται και άλλοι απλά για να κάνουν το μπάνιο τους σε μία όμορφη παραλία. 
Αργά το απόγευμα όμως τα πράγματα ηρεμούν και υπάρχει λιγότερη φασαρία από τον κόσμο αλλά και λόγο του ότι κλείνει η καντίνα.

Ζώα

Στην παραλία θα συναντήσετε, σκίουρους που θα τους αντιληφθήτε να τρέχουν επάνω στα βράχια ρίχνοντας μικρές πετρούλες, συνήθως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Επίσης έχουν αναφερθεί σκορπιοί, εξίσου προσοχή όμως χρειάζεται να δίξουμε και στα αγριοκάτσικα που δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους στην αναρρίχηση, ρίχνοντας  κοτρόνες άθελα τους(περιστατικό στο αριστερό μέρος της παραλίας). 
Μέλισσες δεν υπάρχουν πολλές οπότε μην ανησυχήστε.
Στα βουνά πιο πάνω σίγουρα υπάρχουν φίδια, αλεπούδες κτλ. οπότε δείξτε προσοχή αν πάτε για πεζοπορία, όπως εξάλλου πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπατο.

Γενικά Tips

Χαμηλά στην παραλία Πετάλη και στο ρέμα μην ελπίζετε ότι θα βρείτε ξύλα για φωτιά, έτσι λοιπόν  καλό θα 'ταν αν κάποιος τα χρειάζεται να μαζέψει ότι ξερό βρει στην διαδρομή προς την παραλία που θα κατασκηνώσει.

Δείτε της καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σε περίπτωση που αναφέρετε αέρας των 5 μποφορ και άνω μην στήσετε πολύ κοντά στην ακτή καθώς αν το πιάσει για τα καλά, τότε κάτι λιγότερο από την μισή παραλία την καλύπτει το κύμα.

Στα δεξιά της παραλίας Πετάλη μπορούμε να πέσουμε για την μεσημεριανή σιέστα μας, χωρίς να ζεσταινόμαστε.

Εμπειρίες παραλίας


evia petali


Πετάλη μετά το μπουρίνι
Μια νύχτα με περιπέτειες για όλη την παραλία αφού, μετά από ~9 (+-1) μποφόρ οι κοτρόνες δεν αρκούσαν με αποτέλεσμα η σκηνή να μην αντέξει και να σπάσει...αλλά την επόμενη μέρα το πρόβλημα είχε λυθεί με την βοήθεια του "gatonix". Βεβαία αυτό το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να να ερημώσει αυτή η υπέροχη παραλία και να έχει σαν φιλοξενούμενους μόνο την παρέα μας, πραγματικά σταθήκαμε πολύ τυχεροί μέσα στην ατυχία της στιγμής.


Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε
εδώ


Δείτε επίσης θέματα που αφορούν το free camping για πρώτη φορά


Βασικοί κανόνες μέρος 1/2

Free camping Ανάγκες

Free camping φοβίες


7 σχόλια:
indianos 1980 είπε...

Φοβερές εμπειρίες πολύ καλή επιλογή παραλίας....
Περάσαμε τέλεια!!!!!
Άντε να δούμε πότε θα ξαναπάμε.....

indianos 1980 είπε...

Φοβερές εμπειρίες πολύ καλή επιλογή παραλίας....
Περάσαμε τέλεια!!!!!
Άντε να δούμε πότε θα ξαναπάμε.....

Οι μάγκες είπε...

Συγνώμη ρε φίλε όλα ωραία αυτά που μας λές. Αλλά θα ήθελα να σου κάνω μία απλή αλλά πρακτική ερώτηση. Όλοι αυτοί οι "σκηνίτες" που κάνουν την ανάγκη τους. Το ξέρεις ότι η θάλασσα όταν είναι αγριεμένη βγαίνει μέχρι έξω την αμμουδιά και ότι υπάρχει πάνω της το παίρνει μέσα. Μιλάμε για πολύ βρώμα.

Οι μάγκες είπε...

Συγνώμη ρε φίλε όλα ωραία αυτά που μας λές. Αλλά θα ήθελα να σου κάνω μία απλή αλλά πρακτική ερώτηση. Όλοι αυτοί οι "σκηνίτες" που κάνουν την ανάγκη τους. Το ξέρεις ότι η θάλασσα όταν είναι αγριεμένη βγαίνει μέχρι έξω την αμμουδιά και ότι υπάρχει πάνω της το παίρνει μέσα. Μιλάμε για πολύ βρώμα.

Unknown είπε...

οσοι κανουν ελευθερο ειναι συνηθως ευσεινηδειτοι και φροντιζουν να καλυβουν με χωμα το οποιο μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα λιτουργει ως λιπασμα χωρις να βρωμιζει τιποτα

Unknown είπε...

οσοι κανουν ελευθερο ειναι συνηθως ευσεινηδειτοι και φροντιζουν να καλυβουν με χωμα το οποιο μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα λιτουργει ως λιπασμα χωρις να βρωμιζει τιποτα

Unknown είπε...

Στην ταβέρνα από πάνω.

Δημοσίευση σχολίου